Politiek

VVD: Cultuur is van grote waarde

Den Haag is een prachtige stad om in te wonen en te werken. Maar er zijn ook veel mensen die hier graag voor een dagje op bezoek komen, om van onze mooie stad te genieten of om er wat te beleven. Dat is niet zonder reden. Met de meeste bezienswaardigheden per vierkante meter van Nederland, ademt Den Haag volop cultuur en historie.


Wat de Haagse VVD betreft zijn kunst en cultuur zoveel meer dan alleen een bron van vertier. Kunst en cultuur zijn van grote waarde voor onszelf en voor onze stad. Ze zijn een belangrijke voorwaarde voor een goed vestigingsklimaat voor internationale instellingen en bedrijven. De Haagse VVD trekt daarom jaarlijks, bovenop de huidige cultuurbegroting, 850.000 euro extra uit aan cultuur, evenementen en zichtbare kunst op straat.


Ook vanuit historisch perspectief is cultuur van grote waarde. Cultureel erfgoed en monumenten maken deel uit van onze samenleving en hebben invloed op onze identiteit. De Abdijkerk in Loosduinen is hier een voorbeeld van. De Abdijkerk is onderdeel van de Loosduinse geschiedenis. Het maakt Loosduinen uniek en geeft Loosduinen een gezicht. De Haagse VVD wil dit koesteren. Ook wil de Haagse VVD dat het Haags cultureel-historisch erfgoed en de archeologische rijkdom van de stad beter worden benut. De VVD wil dat er meer initiatieven worden toegestaan om dit vaker te laten zien aan het publiek.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA