Politiek

PVV wil af van ‘Marokkanenclub’ HMC


DEN HAAG - De PVV in de Haagse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur de voetbalclub Haagse Multiculturele Club (voorheen: Haagse Marokkanen Club) opheft, nadat zondag drie spelers van deze club na een wedstrijd zijn aangehouden na mishandeling van de scheidsrechter. De PVV wijst op eerdere incidenten rond de club.


PVV-raadslid Elias van Hees: “In 2006 moesten andere clubs, zélfs van de politiek correcte KNVB, extra veiligheidsmaatregelen treffen voor thuiswedstrijden tegen HMC. In 2013 zijn alle HMC-elftallen uit de competitie gehaald, na een massale vechtpartij.


Afgelopen weekend was het wederom raak en werd een scheidsrechter mishandeld. Voor de PVV is de maat nu meer dan vol, wij willen niet langer de voetbalvelden in deze regio verziekt zien. Na tien jaar pure terreur door deze club is er genoeg ellende geweest en men heeft kennelijk niets geleerd van de dood van Richard Nieuwenhuizen in Almere. Van de scheidsrechter blijf je af!


Het is dus hoog tijd dat de gemeente optreedt, in plaats van het jarenlange wegkijken! Daarom willen wij dat het stadsbestuur de subsidie aan deze trappende Marokkanenclub stopt en de club daarmee opheft.”


De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W en vraagt het stadsbestuur onder andere een levenslang royement te eisen bij de KNVB voor het tuig dat de mishandeling van de scheidsrechter op z’n geweten heeftDE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA