Politiek

PVV: Teveel naar Cultuur

Wat de PVV betreft is er de laatste paar jaar veel te veel geld naar cultuur gegaan. Geld wat beter besteed had kunnen worden aan de inwoners van Den Haag en niet aan een kleine groep kunstenaars die kennelijk niet zonder subsidie hun broek op kunnen houden. De PVV wil de cultuursubsidie dan ook afbouwen en dit geld besteden aan zorg en het verlagen van de lokale belastingen.


Het sluiten van de verzorgingshuizen veroorzaakt inmiddels grote problemen in Den Haag. De Spoedeisende hulpposten raken overvol met ouderen die nergens naartoe kunnen en naar huis gaan is voor hun geen optie omdat daar de noodzakelijke zorg ontbreekt. Door de bezuinigingen op de huishoudelijke hulp worden honderden ouderen en mensen met een beperking in de steek gelaten door deze gemeente. Dus stop met die miljoenenverspilling aan kunst en cultuur en breng eerst de zorg voor de Hagenaars op orde.


Vervolgens gaan we de onroerendezaakbelasting omlaag brengen, schaffen we de hondenbelasting af en investeren we in veiligheid en openbare orde. Dat zijn de plannen van de PVV voor de komende vier jaar. Daarom beginnen we met het afbouwen van de 50 miljoen cultuursubsidie met 25%. Er is nou eenmaal een beperkt budget en we moeten prioriteiten durven stellen. De PVV durft dat en verkoopt geen gebakken lucht zoals de andere partijen. Aan het einde van de rit kunnen we kijken of er nog budget over is voor kunst en cultuur en bij de verdeling daarvan krijgen Nederlands erfgoed en Nederlandse kunst en cultuurprojecten voorrang.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA