Politiek

Pak onveilige, donkere plekken aan!'

’s Avonds ongestoord de hond uit kunnen laten zonder je onveilig te voelen, of na het sporten veilig naar huis fietsen. Het zou heel normaal moeten zijn. Toch geven bewoners aan dat er nog veel donkere plekken zijn in Loosduinen, waar men zich onveilig voelt. De Haagse VVD wil dat zo snel mogelijk aanpakken.


Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat Nederland het afgelopen opnieuw veiliger geworden is. En ook het stadsdeel Loosduinen scoort goed op de veiligheid. Toch betekent het niet dat daarmee alles opgelost is. Met name het veiligheidsgevoel kan nog flink verbeterd worden. Raadslid Chris van der Helm, namens de Haagse VVD: “Door verwilderd en verwaarloosd groen en slechte verlichting ontstaan er donkere, onveilige plekken in Loosduinen. Bewoners geven bij ons aan dat zij daar ’s avonds liever niet meer langs willen lopen of fietsen. Dat moet zo snel mogelijk aangepakt worden, door het groen bij te werken en goede verlichting te plaatsen.”


De Haagse VVD vroeg vorig jaar ook al aandacht voor donkere plekken in Loosduinen. Destijds kregen zij van bewoners meer dan twintig onveilige plekken door. Daarvan is een aantal inmiddels opgelost, zoals bijvoorbeeld het parkje bij het De Savornin Lohmanplein. Een aantal onveilige plekken in Houtwijk moet ook aangepakt worden en er moet nodig verlichting geplaatst worden in het Daltonplantsoen. Daarom vraagt de Haagse VVD opnieuw aan de bewoners om donkere, onveilige plekken door te geven aan de partij, zodat het veiligheidsgevoel verbeterd kan worden.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA