Politiek

HSP: Investeren in kunst en cultuur

De Haagse Stadspartij wil extra geld investeren in kunst en cultuur. We willen niet alleen investeren in de grote theaters, maar ook in de cultuurankers en kunst in de wijk. De functie van cultuuranker wordt nu vervuld door de twee bibliotheken in Loosduinen. De Haagse Stadspartij is van mening dat Loosduinen een eigen cultuurhuis moet krijgen met ruimte voor alle kunstdisciplines: film, theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst. Naast het Haags Popcentrum en de bibliotheken zijn er in Loosduinen weinig culturele voorzieningen.


Buitenplaats Ockenburgh is momenteel met Kasserie OCK een nieuwe plek met veel culturele activiteiten. Wethouder Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij) sloot onlangs een erfpachtovereenkomst met de stichting die de Buitenplaats Ockenburgh gaat exploiteren. Het 17e eeuwse Rijksmonument bestaande uit een landhuis met bijgebouwen en een groot erf is daarmee definitief behouden en wordt een bruisend buurtinitiatief met veel kunst en cultuur. Dit soort bewonersinitiatieven juicht de Haagse Stadspartij van harte toe.


De Bethelkerk aan de Händellaan is ook zo’n mooi voorbeeld van Haagse Kracht. De kerk blijft dankzij actie uit de buurt behouden en kan een ontmoetingsplek worden met ruimte voor muziek, dans en theater. Het al jaren leegstaande Azivo-gebouw aan de Oude Haagweg moet door de gemeente onteigend worden en kan een culturele broedplaats voor kunstenaars worden.


Daarnaast vinden we het belangrijk dat de Loosduiners van live muziek in de horeca kunnen genieten. Het erfgoed van Loosduinen moeten we koesteren. Het oude deel rond de abdijkerk, de molen en het Loosduins Museum vormt het hart van het dorp Loosduinen. Dat moeten we veel meer onder de aandacht brengen. De toeristische rondvaarten die van hieruit worden georganiseerd naar het Westland kunnen uitgebreid worden.


Het plan voor de Loosduinse Hof ondersteunen we van harte. En tot slot: Het jaarlijkse festival Geluid van Loosduinen op het Loosduinse Hoofdplein willen we blijven ondersteunen.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA