Politiek

GroenLinks: Kunst- en cultuur is een verrijking

Het gevarieerde Haagse kunst- en cultuuraanbod is een verrijking voor Loosduinen en voor onze stad. Kunst en cultuur geven Den Haag glans, houden ons een spiegel voor en brengen ons samen. GroenLinks maakt dit aanbod voor iedereen toegankelijk, arm en rijk, jong en oud.


Bezuinigingen terugdraaien Nu het economisch beter gaat is het tijd de bezuinigingen terug te draaien die de kunst- en cultuursector zo hard hebben getroffen de afgelopen jaren. Wij verhogen daarom het budget voor kunst en cultuur met vijf en een half miljoen euro per jaar. En (beginnende) kunstenaars die niet kunnen rondkomen, geven wij meer ondersteuning.


Broedplaatsen koesteren Sytze Schalk, GroenLinks-kandidaat en zelf theatermaker en schrijver: “Het is belangrijk om ook de komende jaren te blijven zorgen voor genoeg ateliers en broedplaatsen. In alle wijken zijn plekken nodig waar kunstenaars uiting kunnen geven aan hun ideeën en verhalen.” GroenLinks is groot voorstander van broedplaatsen voor kunstenaars en creatieve makers in alle stadsdelen. Het Haags Pop Centrum is hier een mooi voorbeeld van.


Trots op Loosduins erfgoed
Het is natuurlijk erg bijzonder dat het oudste gebouw van Den Haag in Loosduinen staat. We zijn er trots op dat Loosduinen en haar erfgoed al bijna 100 jaar Haags is. We steunen graag bewonersinitiatieven rond Buitenplaats Ockenburg en het historisch hart van Loosduinen.


Kunst de straat op
Ook op straat zien wij graag meer kunst en cultuur. Street art en straatmuziek horen bij een stad. Daarom willen wij dat de gemeente meer kunst in de publieke ruimte opneemt en beheert. En samen met Haagse kunstenaars en wijkbewoners maken we saaie of onveilige plekken met (straat)kunst aantrekkelijker.


Dankzij GroenLinks komt er ook meer geld vrij voor kinderen en jongeren uit gezinnen met een kleine beurs om muziekles te krijgen en een instrument te huren. Zo kan ieder kind en elke jongere zich muzikaal ontwikkelen.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA