Politiek

'Nu snel een stabiel stadsbestuur vormen'

60 stemmen tekort voor negende raadszetel

Richard de Mos was de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Maar de verovering van negen raadszetels met zijn partij Groep de Mos/Hart voor Den Haag is bijgesteld naar acht. 


Dat blijkt uit de officiële uitslag van de gemeenteraadsverkiezing die vrijdag bekend is gemaakt. De Haagse Stadspartij krijgt drie in plaats van twee zetels. "Het is jammer, maar het is zoals het is", laat een toch wel teleurgesteled Richard de Mos weten. "Helaas geen kers op de taart, maar dat maakt me niet minder trots op het uiteindelijke resultaat. We zijn de kiezer erg dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen."


De kersverse grootste van Den Haag kwam net 60 stemmen tekort voor een negende zetel, want niets aan de monsteroverwinning afdoet, volgens lijsttrekker Richard de Mos, die de dag na de verkiezingen door zijn nieuwe fractie unaniem werd aangewezen als fractievoorzitter en eerste onderhandelaar voor een nieuwe college. "Nu is het zaak om snel een stabiel stadsbestuur te vormen."


De Mos zet in op een snelle vorming van een nieuw en stabiel college: "We zullen zo snel mogelijk een verkenner aanstellen om een rondgang te maken bij de andere partijen. Daarbij moeten we inzetten op een stabiel college die recht doet aan de verkiezingsuitslag".DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA