Politiek

'Geen opvang statushouders in Narcislaan'

Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks zijn het met elkaar eens geworden over een coalitieakkoord. Eerstgenoemde laat weten veel Loosduinse thema's uit het verkiezingsprogramma aan het coalitieakkoord te hebben kunnen toevoegen. Zo komt er volgens De Mos geen hoogbouw in de Aaltje Noordewierstraat en blijft uitbreiding van betaald parkeren in Loosduinen en Kijkduin uit. "Allemaal zaken waar wij als Groep de Mos voor geknokt hebben tijdens de campagne", aldus kesverse wethouder Richard de Mos.


Ook gaat er gewerkt worden aan de verkeersdoorstroming op de Lozerlaan. Bij het kruispunt Lozerlaan/Hengelolaan komt een ongelijkvloerse kruising. De wijken Kraayensteijn, Houtwijk en Nieuw Waldeck krijgen een opknapbeurt en ook het Loosduinse Hoofdplein krijgt een broodnodige impuls. Daarnaast is meer geld vrijgemaakt om het hardnekkige probleem van eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.


"De ambitie om bovenop de wettelijke taakstelling extra statushouders te huisvesten vervalt”, licht De Mos toe. “Daarnaast gaan grote groepslocaties tot het verleden behoren”, licht De Mos. Ook heeft de Escamp-wethouder bedongen dat de voor opvang van staushouders bedoelde en nog in aanbouw zijnde locatie aan de Narcislaan komt te vervallen en wordt toegevoegd aan de reguliere sociale woningvoorraad. Dit wel onder de voorwaarde dat het huidige aantal statushouders zonder vertraging wordt bemiddeld naar een passende woning.


Stadsdeelwethouder Loosduinen

Uit team De Mos is Rachid Guernaoui gekozen tot wethouder van het stadsdeel Loosduinen. "Ik heb ontzettend veel zin om samen met bewoners en ondernemers uit Loosduinen, dit markante stadsdeel nog een stukje mooier te maken", aldus Guernaoui.


Ook laat Groep de Mos weten als coalitiepartij de wijken in te blijven trekken om haar geroemde ombudsmanpolitiek te bedrijven. De fractie blijft daarbij bereikbaar voor vragen en suggesties vanuit Loosduinen. Raadslid Janice Roopram, woonachtig in Waldeck, is aangewezen tot stadsdeelraadslid en de stadsdeelcommissie van de partij blijft bereikbaar via loosduinen@groepdemos.nlDE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA