Politiek

GdM: Cultuur is visitekaartje van de stad

Onder aanvoering van de Haagse Stadspartij en D66 heeft het cultuuraanbod in de stad een flinke knauw gekregen. Zo lijken de cultuurreserves aangeboord te worden om de exploitatietekorten van het Spuiforum te dichten en moest toneelgroep De Appel haar deuren sluiten. Groep de Mos zet in op behoud van de acht cultuurankers, die de afgelopen jaren bewezen hebben dat zij een bijdrage leveren aan cultuurparticipatie en dienen als cultureel bindmiddel.


Groep de Mos zal bij deze cultuurankers graag een Haagse Cultuurmart organiseren: bijvoorbeeld vier keer per jaar in steeds een ander stadsdeel, met een cultuuranker als centrale plek. Met ruimte voor amateurs, maar ook steeds presentaties van stedelijke culturele instellingen. Een mooie manier om bewoners van wijken en cultuur uit de stad bij elkaar te brengen. Gratis toegankelijk. Verder voeren wij een ruimhartig beleid inzake onze huidige theaters en musea.


In vele landen van de wereld wordt de residentie van het staatshoofd bewaakt door eenmilitaire wacht; dit kan eveneens gelden voor de ambtswoning van een minister-president, het parlementsgebouw of een ministerie. Groep de Mos wil een dagelijkse wisseling van de wacht bij paleis Noordeinde. Bijvoorbeeld iedere dag om 12.00 uur.


Ieder Haags kind cultuurles
Groep de Mos vindt dat alle kinderen in Den Haag met kunst en cultuur in aanraking moeten komen. Zij moeten de mogelijkheid krijgen om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Waar kan dat beter dan op de plek waar we alle kinderen bereiken, namelijk het onderwijs. De ambitie van Groep de Mos is dat elke school minimaal drie uur in de week cultuurlessen, zoals muziek en drama, aanbiedt, zowel binnen als buiten de school.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA