Politiek

CDA: Loosduinen verdient een theater

Loosduinen kent van oudsher een rijke geschiedenis die wordt doorverteld door onder andere het Loosduins Museum, vele schrijvers, schilders en tekenaars, Facebookpagina Geboren in Loosduinen en culturele projecten, zoals het theaterstuk over Magaretha van Henneberg Cultuurplatform Loosduinen en Licht op Loosduinen zijn een aanjager voor culturele projecten in Loosduinen waarbij bestaande initiatieven elkaar versterken. Zoals toneelstukken bij De Stenenkamer en de ontwikkeling van Erfgoedgebied Loosduinen, de driehoek Loosduins Museum, Loosduinse Molen en de Abdijkerk. Cultuuranker Loosduinen speelt hierbij een belangrijke rol en het CDA wil dit graag zo houden.


Na het wegvallen van de zoveelste projectontwikkelaar voor Villa Ockenburgh stelde het CDA, dat het nu aan de Loosduiners is, om aan te geven wat zij zouden willen. Hiermee gaf het CDA directe steun aan het bewonersinitiatief van Petra Brekelmans, waarbij ruimte voor kunst en cultuur een belangrijk ingrediënt is. Villa Ockenburgh is dankzij de inzet van veel vrijwilligers inmiddels niet meer weg te denken uit Loosduinen. Petra Brekelmans staat bij de gemeenteraadsverkiezingen voor de tweede keer prominent op de kieslijst voor het CDA.

CDA Raadslid Michel Rogier: “Er is enorm veel talent op het gebied van Kunst en Cultuur in Loosduinen. De Loosduinse Kunstroute langs professionele ateliers, scholen en bij amateurs thuis, was jarenlang een groot succes. Inmiddels hebben we het evenement ‘Loosduinen gaat Los’ en dit smaakt naar meer.”


Cultuur in Loosduinen omvat ook de vele Loosduinse muziekverenigingen en het Haags Popcentrum. Het Loosduinse Hoofdplein is zo nu en dan de theaterzaal van Loosduinen, om muzikaal talent te showen, zoals tijdens muziekconcoursen en Het Geluid van Loosduinen. Loosduinen toont haar talenten binnen en buiten, op diverse locaties zoals het Haags Popcentrum, Buitenplaats Ockenburgh, de Internationale School en de onlangs gerenoveerde theaterzaal van Hofstad Lyceum.


Voor meer en grotere projecten zal wat het CDA betreft serieus nagedacht moeten worden over een theaterzaal in het centrumgebied van Loosduinen. “Door theaterrestaurant De Roskam was er vroeger leven in het centrum. Met al het Loosduinse talent, kunnen we dit er weer in krijgen. We gaan hier de komende vier jaar naar toe werken,“ aldus Michel Rogier.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA