Politiek

CDA Den Haag investeert fors in Haagse sport

Het CDA Den Haag wil de komende jaren de Haagse sportverenigingen verder versterken zodat meer mensen gaan sporten. Dat staat in een plan dat het CDA vandaag presenteert. Fractievoorzitter Daniëlle Koster: "We willen extra investeren in sport om mensen in Den Haag met elkaar te verbinden en omdat sporten goed is voor de gezondheid.”


Het CDA reserveert 32 miljoen euro waarmee zij onder meer de huur van sportaccommodaties wil verlagen en de bereikbaarheid van sportlocaties wil verbeteren. Ook wil het CDA dat de relatie tussen ADO Den Haag en de gemeente verbetert. “Ze moeten nader tot elkaar komen. ADO heeft de betrokkenheid van de gemeente nodig. Het ADO-stadion moet ook in de toekomst goed onderhouden worden en er moet plek blijven om met betaald voetbal te kunnen trainen”, stelt Daniëlle Koster.


Mede dankzij de inzet van het CDA is Den Haag uitgegroeid tot een sportstad van formaat met sportevenementen zoals de Volvo Ocean Race, het WK Hockey in 2014 en het WK Beachvolleybal in 2015. Ook de opening van de Sportcampus in het Zuiderpark en de High Performance trainingsvelden van de drie hockeyclubs zijn op voorspraak van het CDA tot stand gekomen. De komende jaren wil het CDA verder met het versterken van de top- en breedtesport in Den Haag. Karsten Klein: "De beelden van de WK’s in Den Haag zijn de hele wereld over gegaan; een prachtig visitekaartje van onze stad. Maar sport is zoveel meer; het verbindt mensen van allerlei achtergronden met elkaar. Sportverenigingen vervullen een hele belangrijke sociale functie in de wijk. En bovendien is sporten gezond.”DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA