Politiek

50plus: Cultuur als eenzaamheidsbestrijding

De geschiedenis van het tuindersdorp is en blijft een rijke bron voor culturele en museale evenementen, waardoor Loosduinen zich binnen de stad Den Haag met een eigen traditioneel karakter kan blijven onderscheiden.


Goed geconserveerde historische bouwwerken als de Abdij van Loosduinen, de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk, de Korenaer molen Prins Maurits en onder meer de watertoren die diende voor de druivenkassen aan de Vredebestlaan; het zijn stuk voor stuk pronkstukken die een verhaal hebben te vertellen. 50PLUS vindt dat het Loosduins Museum ‘De Korenschuur’ alle steun verdient van de gemeente Den Haag, ook financieel, om met zijn exposities en evenementen voort te gaan op de ingeslagen weg. De Stichting Oud Loosduinen, met z’n vele vrijwilligers en donateurs, doet het gewoon goed. 50PLUS zou vooral ook een extra steuntje in de rug willen geven aan de activiteiten voor scholen, de ‘museumlessen’ over de omgevingsgeschiedenis en de ‘lesbrieven’.


De Bibliotheek Loosduinen staat te boek als ‘anker’ in het gemeentebeleid, met de bedoeling cultuurparticipatie te bevorderen. Daartoe wordt onder meer samengewerkt met het Haags Popcentrum, scholen, enzovoort. De programmering is laagdrempelig en heel gevarieerd, gericht op bewoners van alle leeftijden in Loosduinen. Bovendien wordt er kostenbewust met het budget omgesprongen. Speciaal voor ouderen ziet 50PLUS echter graag wat meer activiteiten op de agenda verschijnen. Wij vinden dat vooral ook belangrijk als onderdeel van de eenzaamheidsbestrijding en om hen sociaal betrokken te houden.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA