Algemeen

Zonnige start druivenseizoen Westlandse Druif

Velen waren gehuld in korte broek of korte mouw, zo zonnig tekende de start van het druivenseizoen bij Themapark De Westlandse Druif. Een enthousiaste druivenprinses, een nieuwe veiling-insteek en een grandioze veilingopbrengst van ruim tienduizend euro zorgden voor een zeer positieve start van het druivenfeestweekend.


Dit hele weekend staat in het teken van ‘Doe het samen’ tijdens de druivenfeesten bij Themapark De Westlandse Druif. Met alle betrokkenen is weer met man en macht gewerkt aan het smaakvolle resultaat van die heerlijke druiven. In dat kader kan men op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli tussen 10 uur ’s morgens en 4 uur ’s middags op elk moment een groepsrondleidingen volgen, kan men met elkaar deelnemen aan een elk uur vertrekkende prachtige vaartocht met gids door natuurgebied de Poelzone en uiteraard gezamenlijk genieten van de eerste oogst heerlijke Westlandse Druiven.

Druivenprinses Marieke
Op vrijdagavond droeg Joyce het druivenprinsessenstokje over aan de Naaldwijkse Marieke Racké-Wubben. Deze betrokken plantenwetenschapper is bekend in de regio en met de volgende generatie. Zij is namelijk ook docent aan ISW Hoogeland en geeft daar het vak biologie. Een mooie kruisbestuiving en wederom een dame die met veel enthousiasme uitkijkt naar haar jaar als druivenprinses.

Prachtige eerste kistje
Door het koude voorjaar en daarop volgend de heerlijke warme dagen, zijn de druiven heerlijk op smaak. De gelukkige eigenaar van het eerste kistje druiven is Arie Koppert. Het eerste kistje krijgt daarmee een mooie bestemming en Arie Koppert is uiteraard een betrokken ambassadeur van het Themapark. Met de toepassing van het Amerikaans veilsysteem zijn er echter meer aanwezigen die hebben bijgedragen aan de prachtige opbrengst van de veiling. Nieuw dit jaar is dat zij voor hun bijdrage ook een doosje druiven hebben ontvangen.

Proef mee
Uiteraard is het vanaf dit moment weer mogelijk om ook zelf die heerlijke Westlandse Druiven te proeven. De druiven zijn dagelijks te koop bij de receptie van de Westlandse Druif aan de Vlotlaan 535 in Monster. Laat je verrassen door die smaaksensatie.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA