Algemeen

Wie moet dit jaar de Kartiniprijs winnen?


DEN HAAG - De Kartiniprijs is een gemeentelijke vrouwen-emancipatieprijs die jaarlijks wordt uitgereikt. De prijs benadrukt het belang van een gelijkwaardige positie en participatie van vrouwen en mannen. Iedereen die daaraan bijdraagt, kan voor de prijs in aanmerking komen. De sluitingsdatum voor het insturen van voordrachten is maandag 16 januari 2017.


Niet alleen personen maar ook bedrijven, organisaties, projecten en initiatieven kunnen worden voorgedragen. Zoals een bedrijf dat bewust streeft naar meer vrouwen in de top. Een vrouw die een garage begint. Een wijk die een convenant sluit tegen huiselijk geweld. Een groepje allochtone vaders dat de strijd aanbindt tegen eerwraak. Meiden die rolpatronen doorbreken. Het mag gaan om een recente activiteit, maar ook over iets dat al langer loopt. De Kartiniprijs van de stad Den Haag wil álle Hagenaars – man, vrouw, oud, jong en met alle mogelijke achtergronden – inspireren en stimuleren.


Voordragen
De sluitingsdatum voor het insturen van voordrachten voor de Kartiniprijs 2017 is maandag 16 januari 2017. Benieuwd naar de voorwaarden en de jurysamenstelling? Of wilt u meer weten over de Kartiniprijs of advies bij het insturen van een voordracht? Kijk dan op www.kartini.nl.


Uitreiking
De jury selecteert uit alle inzendingen de beste drie voordrachten. Tijdens de Haagse viering van Internationale vrouwendag op zondag 5 maart 2017 komen deze drie in de schijnwerpers te staan en maakt de wethouder de winnaar bekend. De prijs bestaat uit een aandenken en een geldbedrag van €2.500.