Algemeen

Wethouder erkent opvangproblematiek bijthonden

Onlangs luidde het Haags Dierencentrum de noodklok. Door het grote gebrek aan opvangplekken bestaat de kans dat potentiële bijthonden op straat komen en daardoor een gevaar vormen voor mens en dier. Dat wil niemand. D66 laat weten opgelucht te zijn dat de opvangproblematiek van hoog risicohonden aangepakt gaat worden in de stad.

De partij heeft in debat met de verantwoordelijk wethouder Richard de Mos kenbaar gemaakt waarom de huidige situatie voor het Haags Dierencentrum onhoudbaar is. “De wethouder erkent de noodzaak van betere opvang. In samenwerking met het Haags Dierencentrum wordt een plan van aanpak opgesteld. Een mooie uitkomst van het debat”, aldus Hanneke van der Werf.

Voorlichting
In reactie op D66 zei de wethouder ook te werken aan betere voorlichting over de consequenties die het heeft om een bijthond te hebben. Betere voorlichting voorkomt dat mensen te makkelijk kiezen voor een hoog risicohond. “Helaas zien we nu nog vaak dat baasjes een verkeerde inschatting maken en hun hond uiteindelijk naar een asiel brengen”, aldus Van der Werf.

Oplossing
Enkele maanden terug legde Hanneke van der Werf de problemen van het Haags dierencentrum voor aan de verantwoordelijk wethouder. Daarop volgde geen actie vanuit het stadsbestuur en daarom kwam het tot een debat in de commissie.

Daar forceerde D66 alsnog een oplossing af. “We willen bijtincidenten in Den Haag voorkomen. Liever nu ingrijpen, dan wachten tot het misgaat met een bijthond”, stelt Van der Werf.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA