Algemeen

Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding verwarde man

Agenten hebben donderdagavond 5 juli een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden op de Kraayensteinlaan in Loosduinen. De man vertoonde agressief gedrag naar omstanders. Omdat hij zich tegen zijn aanhouding verzette, voelden de agenten zich genoodzaakt een waarschuwingsschot lossen. Niemand raakte daarbij gewond.

Even voor achten kreeg de politie een melding dat een verwarde man voorbijgangers met bierblikjes bekogelde op de Kraayensteinlaan. Eenmaal ter plaatse zagen agenten dat deze man bij de politie bekend is vanwege eerder vertoond verward gedrag.

De agenten spraken de man aan op zijn gedrag, waarop hij zeer agressief reageerde. Hierbij dreigde hij te steken met een kapotgeslagen bierflesje. Voor een van de agenten reden tot een waarschuwingsschot. Vervolgens rende de man weg, maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Hij bleek een groot mes bij zich te hebben, dat is in beslag genomen.

Brandstichting
Later op de avond kreeg de politie een melding van brandstichting op de Margaretha van Hennebergweg. Na onderzoek bleek dit de woning van de verwarde man te zijn. Hij had een matras in brand gestoken. De brand is geblust door de brandweer, weer niemand raakte gewond.

Maar hoelang gaat zoiets goed? Had deze man na zijn eerdere acties die avond al weer op vrije voeten mogen zijn? Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat iemand die zich verzet bij aanhouding, dreigt met een kapotgeslagen bierflesje te steken en een groot mes bij zich draagt, slechts enkele uren later alweer op vrije voeten is. Zou niet verwacht mogen worden dat deze verwarde persoon direct vast was komen te zitten en de juiste opvang was gezocht?
De vraag of de verwarde man nog vast zit, blijft onbeantwoord. De politie laat weten dat de woordvoering inmiddels bij het OM ligt welke niet bereikbaar was voor commentaar.

Getuigen
Wel komt de politie graag in contact met getuigen van het incident of met mensen die op een andere wijze over informatie beschikken. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844 of anoniem met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA