Algemeen

Vrijwilligers verzamelen afval tijdens grootste opruimactie ooit

Tientallen vrijwilligers, waaronder Team Roompot-wielrenner Floris Gerts, hebben zaterdag 15 september afval opgeruimd in de omgeving van vakantiepark Kijkduin. De opruimactie was onderdeel van World Cleanup Day, waaraan alle 29 parken van Roompot deelnamen.

De vrijwilligers trokken, na een warming-up door Koos Konijn, in twee shifts de duinen in. Van ieder gevonden stuk afval werd een foto gemaakt die van een tag werd voorzien waarop te lezen was welk soort afval het betrof. Dit alles werd vervolgens geregistreerd in een speciale app, die wereldwijd door alle deelnemers aan de Cleanup Day werd gebruikt. “Al die informatie kan in de toekomst worden gebruikt voor nieuwe initiatieven die helpen voorkomen dat Nederland opnieuw vervuild raakt”, licht manager operations Jacqueline Baaijens toe.

Roompot Cleanup Year
Voor Roompot Vakanties houdt het ook niet op na vandaag. “Deze wereldwijde dag is natuurlijk geweldig om het onderwerp massaal op de kaart te zetten, maar we willen het niet tot één dag beperken”, vertelt Baaijens. “Komend jaar dopen wij om tot ‘Roompot Cleanup Year’, waarin wij ons vanuit collegiale initiatieven hard maken voor een schonere en duurzamere organisatie.”DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA