Algemeen

Vrijwilligers Amadeus klaar voor de start

Ruim dertig vrijwilligers staan klaar om van de voormalige Bethelkerk, inmiddels omgedoopt in Amadeus, een bruisend wijkcentrum te maken met tal van activiteiten en inloop. Alle vrijwilligers zijn wijkgenoten. Daarmee wordt invulling gegeven aan het doel van Amadeus: het realiseren van een centrum vóór, maar vooral ook dóór bewoners. Zaterdag 13 oktober is de feestelijke opening.

De afgelopen maanden is keihard gewerkt om de voormalige Bethelkerk aan de Händellaan/Mozartlaan in te richten als wijkactiviteitencentrum. Amadeus start de komende twee jaar, totdat de kerkzaal is verbouwd, in de aanbouw met ingang aan de Traviatastraat. Amadeus heeft de beschikking over twee zalen en een inloopruimte. De gehele organisatie is in handen van vrijwilligers.

Vanaf 1 oktober wordt gestart met onder andere inloop, yoga, tai chi/qigong, kaartspelen, verschillende cursussen en de Vivendi-activiteiten. Ook een koor komt in Amadeus repeteren. Welzijnsorganisatie VóórWelzijn gaat na de herfstvakantie wekelijks spreekuur houden.

Zolang de kerkzaal beschikbaar is, zal deze tot aan de verbouwing medio 2019, eveneens gebruikt gaan worden. Gedacht wordt aan kinderactiviteiten, verjaardagspartijtjes, een rommelmarkt, optredens, een kerstdiner en dergelijke.

Op zaterdagmiddag 13 oktober vanaf 15.00 uur wordt Amadeus feestelijk geopend en wordt ‘open dag’ gehouden. De mensen van Amadeus, bestuur en vrijwilligers, staan dan klaar om alle wijkbewoners te verwelkomen.

In 2015 bleek dat het kerkgebouw uit 1938 en gebouwd in de stijl van de Nieuwe Haagse School op de nominatie stond gesloopt te worden voor nieuwbouw van een appartementencomplex. Buurtbewoners hebben zich toen verenigd in de actiegroep Bethel Blijft met als doel de kerk te behouden als karakteristiek gebouw in de wijk en deze een wijkfunctie te geven. In juli 2018 is de voormalige Bethelkerk gekocht door een projectontwikkelaar en kon het doel van de actiegroep gerealiseerd worden.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA