Algemeen

Vrees voor hoogbouw in Houtwijk

Dat er plannen rondom het oude vredesteingebouw en het Connexxion-terrein zijn, is al langer bekend. Daarom hoopte Wijkberaad Houtwijk op een presentatie tijdens de grote halfjaarlijkse vergadering. Maar doordat de plannen nog in een te pril stadium verkeren, voelden de eigenaren er niet voor een presentatie te geven.

Dat biedt dus ruimte voor speculatie en eigen interpretatie. Zo zouden de plannen voor het vredesteingebouw behelsen dat het gebouw zowel naar de straatkant als naar de achterkant wordt uitgebreid met een woonlaag erbovenop. In dat plan zijn ongeveer 65 appartementen ter realisatie opgenomen.

Het connexxionterrein is verkocht aan de hoogste bieder, waardoor het wijkberaad (en omwonenden) vrezen voor hoogbouw. De nieuwe eigenaar, projectontwikkelaar Schouten, heeft een visie laten zien waarbij enkele flats van vier tot vijf verdiepingen met zo'n 68 appartementen worden afgewisseld met ongeveer 48 eengezinswoningen. Hierbij is toegezegd dat er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de zon-inval bij de tuinen van de huidige bewoners. Het is de bedoeling dit deel van de wijk autoluw te maken en de parkeerplaatsen rondom te plaatsen.

Het wijkberaad houdt vinger aan de pols om te voorkomen dat er onverhoopt en plotseling andere plannen uitgevoerd gaan worden.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA