Algemeen

Veel moois op Buitenplaats Ockenburgh tijdens NL Doet

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart was er weer volop positieve energie in Ockenburgh. Vrijwilligers uit allerlei hoeken van de samenleving hadden zich via NL Doet ingeschreven om te komen klussen.


Leerlingen van de Internationale School in Loosduinen, Leerlingen van het ROC veiligheid en vakmanschap, leden van Rotary Den Haag Oost, leden van de Mormoonse gemeenschap in de Leersumstraat in Den Haag, trainees van de Gemeente Den Haag en natuurlijk een aantal vrijwilligers van Stichting tot behoud van de historische Buitenplaats Ockenburgh. Met z'n allen hielpen zij op Buitenplaats Ockenburgh.


Er is ongelofelijk veel gebeurd in 2 dagen dankzij hun inzet. Er werden moestuin-kaders gemaakt om de plantbedden, schelpenpaden aangelegd, tuinmuur geschilderd, zand weggegraven langs de tuinmuur, fruitbomen geplant, de binnentuin van de villa werd volledig opgeruimd en de klinkers zijn netjes op pallets gestapeld. Het grasveld en de rand daaromheen werden helemaal van onkruid ontdaan en netjes gemaakt. De houtrillen (takken-stapels) langs de parkeerplaats achter de villa zijn onder handen genomen en ook dat ziet er weer veel beter uit. In de vleugel van de villa is veel bouwpuin verwijderd en gestofzuigd, daarna zijn de vloeren grotendeels geëgaliseerd, een wc unit is geplaatst en een trapportaal is gemaakt, zodat op termijn dit deel van de villa weer 'pop-up' kan worden ingezet voor verschillende activiteiten. Ook de 'food & beverage' afdeling werkte als klokwerk.


Dankzij de hulp, inschrijvingsmogelijkheden en financiële steun van het Oranje Fonds, onze sponsoren die ons korting en materialen gaven: Sligro Kerketuinen, Bouwmaat Kerketuinen, Pontmeyer voor hun prachtige aanbieding en natuurlijk de voorbereidingen van deze dag van de vrijwilligers van Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh waren deze dagen weer een enorm succes van: SAMEN iets doen in de buurt! Samen de verantwoordelijkheid nemen voor het behoud van deze prachtige plek is waar we het voor doen.

DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA