Algemeen

Varend Corso Westland viert 1000 jaar gewest Holland

Volgende week zal Varend Corso Westland weer plaatsvinden met dit jaar als thema ‘Helemaal Hollands’. Bijzonder is dat het dit jaar 1000 jaar geleden is dat gewest Holland werd gesticht. Een belangrijk onderdeel van de kleurrijk versierde stoet zal dan ook in het teken van 1000-jarig bestaan van gewest Holland staan. De Slag bij Vlaardingen is eerder dit jaar al nagespeeld en ook tijdens Varend Corso zal hier aandacht voor zijn door een aantal historische boten die mee varen.

Versierd met 450.000 bloemen, 120.000 planten en 80.000 stuks groente en fruit gaat een bonte stoet van 41 historische schuiten op vrijdag 3 augustus, zaterdag 4 en zondag 5 augustus een 80 kilometer lange route door de Zuid-Hollandse wateren afleggen. Het is een waar spektakel op het water, waar het publiek gratis naar kan komen kijken.

De stoet van 41 schitterend opgemaakte boten vormen de stoet, uiteenlopend van authentieke zeilende Westlanders tot historische pramen. Stuk voor stuk opvallend opgemaakt met bloemen, planten en groenten, allemaal afkomstig uit de Westlandse kassen.

Spektakel op het water én langs de waterkant
Drie dagen lang trekt het corso, begeleid door muzikanten en figuranten, door onder meer Westland, Delft, Maassluis, Midden-Delfland en Den Haag. Voor de vijfde keer is het Kindercorso aan de stoet van het Varend Corso toegevoegd. De 8 boten van de jongere deelnemers van 8 tot 14 jaar hebben een eigen plekje te midden van de overige boten. Dit jaar zal voor het eerst een speciale ‘tienerboot’ voor 12 t/m 18 jarigen meevaren met het corso. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Jaarlijks genieten ruim een half miljoen mensen van dit gratis driedaagse spektakel!

Meer informatie
Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op varendcorso.nl. Hier kunt u de bonte stoet ook live via de webcam volgen.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA