Algemeen

Tweede Pinksterdag: Dag van het Kasteel

Negentien Zuid-Hollandse kastelen openen op maandag 21 mei de poorten voor het publiek met een bruisend activiteitenprogramma tijdens de landelijke Dag van het Kasteel.


Tijdens de Dag van het Kasteel kun je rondleidingen volgen, boogschieten, oude ambachten bekijken, genieten van theateroptredens en concerten, de heerlijkste historische gerechten proeven en nog veel meer.


Ontdek en beleef de Zuid-Hollandse landgoederen
Tussen Hillegom en Den Haag, evenwijdig aan de kustlijn, liggen tientallen landgoederen en buitenplaatsen. Stuk voor stuk zijn het boeiende en mooie plekken, die het bezoeken meer dan waard zijn. Tijdens de Dag van het Kasteel krijg je de kans om verschillende landgoederen en buitenplaatsen te bezoeken die normaal voor het publiek gesloten zijn. Bovendien kun je er die dag van alles beleven. Iedere deelnemende locatie heeft een uniek programma. Kijk voor de activiteiten per locatie, route en bereikbaarheid op www.dagvanhetkasteel-zh.nl


Deelnemende locaties
In Zuid-Holland kun je op de Dag van het Kasteel naar: Buitenplaats Ockenburgh in Den Haag; Landgoed te Werve in Rijswijk; Huygens’ Hofwijck en Buitenplaats Middenburg in Voorburg; Buitengoed Dorrepaal in Leidschendam; Kasteel Duivenvoorde, Buitenplaats Beresteijn en Buitenplaats Berbice in Voorschoten; Huize De Paauw, Kasteel Oud-Wassenaar en Landgoed Voorlinden in Wassenaar; Ruïne Kasteel van Teylingen in Voorhout; Stalhuis Klein-Leeuwenhorst in Noordwijkerhout; Kasteel Keukenhof en ’t Huys Dever in Lisse; Kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest; Buitenplaats Oostergeest, Buitenplaats Vroenhof en Huis te Warmont in Warmond.

 DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA