Algemeen

Tabitha: 80 jaar zorg met bezieling en plezier

Woonzorgcentrum Tabitha viert donderdag 31 mei haar tachtigste verjaardag. Wat door een aantal bevlogen baptistenvrouwen in Scheveningen begon als initiatief om de nood in grote Haagse gezinnen vlak voor de Tweede Wereldoorlog te lenigen, is in de Mozartlaan uitgegroeid tot een kleinschalige woonzorgverpleeglocatie met hart voor zorg en een sterke verankering in de buurt. En dat mag gevierd worden.

De bewoners van Tabitha en hun familie worden gedurende deze dag getrakteerd op taart en muziek van toen begeleid door een ouderwets handdraaiorgel. Van 15.30 tot 16.30 uur in de Golfslag een ‘herinneringcafé. Tabithanen’ van het eerste uur, vertellen met een knipoog over hun kijk op ouderen toen en nu. Annie waste als tiener al af in de keuken van Tabitha en Pieter bemande twaalf jaar lang de receptie. Wout Huizing verhaalt over de veranderingen in de (geestelijke) zorg in de afgelopen 25 jaar en aanwezigen worden ook uitgenodigd hun ervaringen te delen. Aansluitend wordt een kleine fototentoonstelling geopend. Bewoners, familie, buurgenoten en vrijwilligers zijn welkom deze gratis toegankelijke dag bij te wonen.


Familieavond: zingeving in mantelzorg

’s Avonds is er een familieavond waarin Wout Huizing met de aanwezigen in gesprek gaat over zingeving in mantelzorg. Mantelzorg voelt vaak meer als een ‘loden last’ dan een ‘warme jas’. Hoe kan mantelzorg van betekenis blijven voor jezelf en verbondenheid geven met de ander? Wout Huizing was van 1985 tot 2008 geestelijk verzorger van Tabitha en werkt sindsdien als stafwerker bij Reliëf (christelijke vereniging van zorgaanbieders).


Cardia, hart voor zorg

Cardia is een christelijke ouderenzorgorganisatie in Den Haag en Rijswijk. Het logo symboliseert een hart; het symbool van menselijke gevoelens, van liefde, warmte en geborgenheid. Dat is wat Cardia wil uitdragen. “We doen ons werk met bezieling, deskundigheid en plezier. Wij zijn een organisatie met korte lijnen. Daardoor voelen onze cliënten en medewerkers zich persoonlijk gekend”, aldus een medewerkster. “We hebben een vijftal locaties voor wonen, zorg- en welzijnsverpleging en bieden thuiszorg en services aan wijkbewoners.”DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA