Algemeen

Sportclub Monster wil meer meidenteams

De spectaculaire resultaten die de Oranje Leeuwinnen al tijden op de mat weten te leggen, hebben de sport in Nederland een enorme boost gegeven. Met hun talent en persoonlijkheid wisten zij de interesse van vele meisjes te wekken. Toch valt er nog veel te winnen bij de regionale clubs en verenigingen. Sportclub Monster zet zich de komende periode daarom actief in om meer dames en meiden aan het voetballen te krijgen en ook voor zich te behouden.

Hoewel de sportclub uit Monster meiden van alle leeftijden met open armen ontvangt, hoopt het momenteel in het bijzonder op de interesse van meiden van zestien jaar en ouder. In die leeftijdscategorie zijn al twee teams actief. De wens is groot om op korte termijn een derde team in die leeftijd te creëren. De behoefte aan vers bloed is er om het natuurlijke verloop in leeftijd, maar ook talent en persoonlijke ontwikkeling te bevorderen en het niveau uiteindelijk naar een hoger plan te tillen.

Om een derde team op poten te zetten zijn minimaal 15 meiden nodig, meiden die bereid zijn te trainen en te investeren in eigen kunnen en vooruitgang. Doordat de club al geruime tijd een samenwerking heeft met ADO, dat onder meer clinics organiseert waarbij onderling de krachten gemeten worden en waar oog is voor talent en uitzonderlijk talent, kunnen de meiden bij SC Monster rekenen op goede begeleiding en goede training. Het kan zelfs leiden tot speciale training- en ontwikkelingsprogramma’s.

Meiden die zich geroepen voelen en enthousiast zijn geworden, kunnen nu al meetrainen tot het nieuwe seizoen begint en zo proeven en aftasten of het wat voor hen is. Iedere dinsdag en/of donderdag kunnen zij vrijblijvend aansluiten bij de groep en van 20.00 tot 21.30 uur het trainingsveld betreden. Meld je hiervoor even aan bij via Vivian Karremans (viviankarremans@hotmail.nl).

Het team Dames 1 van de club uit Monster speelt momenteel Tweede Klasse. De dames wisten een periodetitel te pakken en spelen dus promotiewedstrijden om te promoveren naar de Eerste Klasse. Dames 2 komt uit in de Vierde Klasse en Dames 3 stapt in de Vijfde Klasse op het veld.

Ben je al bij een club ingeschreven en wil je overstappen naar Sportclub Monster, dan heb je hiervoor tot 15 juni de tijd.