Algemeen

'Restafval tijdens zomermaanden ook wekelijks ophalen'

Als het aan het gemeentebestuur ligt, wordt het afval in de wijken Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen, Scheveningen, Segbroek en Escamp (Wateringse Veld) per 1 juli gedurende de zomermaanden nog maar één keer per twee weken opgehaald. Het zou gaan om delen waar geen ondergrondse afvalcontainers zijn.


Groep de Mos vindt het plan zeer onwenselijk. Een eerdere proef in Leidschenveen leidde vorig jaar al tot grote onrust en protesten. Bewoners hadden last van stank en ongedierte tijdens warme zomerdagen. Groep de Mos Raadslid René Oudshoorn: “Ik heb de wethouder bereid gevonden het restafval in ieder geval in Leidschenveen in de zomermaanden toch wekelijks op te halen. Maar een afvalcontainer in bijvoorbeeld Loosduinen of Scheveningen stinkt net zo erg als in Leidschenveen en is een evenzo groot broeinest voor ongedierte zoals maden, muizen en ratten.”


Groep de Mos diende een wijzigingsvoorstel in en zag dit afgelopen donderdag unaniem door de Haagse gemeenteraad aangenomen worden. Hierop heeft wethouder Revis (VVD) toegezegd het wekelijks inzamelen van restafval per stadsdeel te willen bekijken in de zomermaanden.


René Oudshoorn: “Wij zijn blij met de toezegging van de wethouder, maar we blijven een vinger aan de pols houden dat er snel en adequaat door de gemeente wordt gereageerd op klachten van bewoners. Mochten bewoners van Loosduinen komende zomer overlast ervaren van het niet tijdig ophalen van afval, roepen wij ze op om dat bij ons te melden.”