Algemeen

Prins Pieter-Christiaan helpt bij EHBO-cursus Rode Kruis

Prins Pieter- Christaan en zijn dochter prinses Emma van Vollenhoven zetten zich zaterdag 10 maart in het kader van NLdoet in voor het Haagse Rode Kruis. Ze assisteren bij een EHBO-cursus voor mensen die dit niet zelf kunnen bekostigen. De prins en zijn dochter helpen mee bij de oefeningen tijdens de cursus, zoals met het leggen van een verband, en bij het voorbereiden en serveren van de lunch.


EHBO voor iedereen
Prins Pieter-Christiaan is vicevoorzitter van het Rode Kruis en zal zich ook dit jaar bij de grootste vrijwilligersactie van Nederland inzetten. De EHBO-cursus wordt gegeven aan mensen die dit zelf niet kunnen bekostigen en die een dagbestedingsprogramma volgen bij Schroeder van der Kolk. Dit zijn bijvoorbeeld ex-verslaafden en mensen met een Wajong-uitkering. Het Rode Kruis vindt het belangrijk dat iedereen EHBO kan verlenen. Met deze kennis kunnen zij niet alleen zichzelf maar ook anderen in hun omgeving helpen in geval van nood.


NLdoet vindt plaats op 9 en 10 maart en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. De actie zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen. Vorig jaar heeft prins Pieter-Christiaan ook geholpen bij NLdoet. Toen hielp hij samen met zijn vrouw prinses Anita en dochter prinses Emma bij het opknappen van het Rode Kruis-kantoor in Delft.


FOTO: Bureau in AanbouwDE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA