Algemeen

Pilot met fietscarrousels in Vruchtenbuurt

In de Vruchtenbuurt komt een pilot met drie fietscarrousels. Per carrousel is er ruimte voor 24 fietsen en de stalling werkt volledig geautomatiseerd. Met de pilot wil wethouder Tom de Bruijn het tekort aan fietsparkeerplekken in de buurt tegengaan. “Met deze innovatieve fietsenstallingsmogelijkheid in de Vruchtenbuurt staan fietsen veilig opgeborgen en veroorzaken ze geen overlast en hinder”.


Vertegenwoordigers uit de wijk zijn nauw betrokken bij de realisatie van de nieuwe fietsparkeerplekken en de keuze voor een geschikte locatie. De drie fietscarrousels komen op het plein op de kruising van de Abrikozenstraat en de Pippelingstraat. De huidige fietskluizen verdwijnen.


Bestuursvoorzitter van het Wijkberaad Vruchtenbuurt Wim Abbenhuis is heel blij met de carrousels. “Ze zullen voor ruim 70 fietsen een prima plek bieden. Samen met acties tegen weesfietsen en wrakken zal het straatbeeld in de Vruchtenbuurt hier zeer van opknappen”, aldus Abbenhuis.


De bewoners kunnen hun fiets tegen een vergoeding in de fietscarrousel kwijt. Dat bedrag zal gelijk zijn aan de tarieven van omliggende buurtstallingen. De pilot duurt een jaar en in die periode wordt gemonitord hoe de bezetting, de kosten voor beheer en onderhoud en de dekking daarvan door de opbrengsten zich ontwikkelt. Wethouder Tom de Bruijn heeft er in ieder geval vertrouwen in. “Als het zo gaat functioneren als we hopen zullen er veel meer van deze fietsenstallingen gaan komen in Den Haag,” aldus de wethouder.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA