Algemeen

Ouders kunnen sporten in Juliana Kinderziekenhuis

Ouders en verzorgers van wie het kind in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) ligt, kunnen sinds kort tegen een kleine vergoeding (met Ooievaarspas zelfs gratis) gebruikmaken van alle sportfaciliteiten in het JKZ. Een uitkomst voor ouders die bij hun zieke kind willen zijn, maar ook wel wat energie kunnen gebruiken.

Ouders van opgenomen kinderen zitten vaak dagen, soms weken, achtereen aan het bed van hun kind. Dat is intensief en kost erg veel energie. Fatma el Bassel, moeder van Anir van 4, beaamt dat: “Ik ben hier maandelijks een aantal dagen met mijn zoontje. Ik zit de hele dag op mijn kamer en heb weinig te doen. Ik word moe van de hele dag niksen. Het is fijn dat ik nu kan sporten. Van sporten krijg ik energie en het geeft afleiding. Ik ben met sporten lekker bezig en ik kom hierdoor ook in contact met andere ouders.”

Goed voor jezelf zorgen helpt ook je kind
“Ik heb veel respect voor ouders die hier lang zijn”, vult fysiotherapeut May van Gijn aan. “Als je zolang aan het bed van hun kind zit, dan is het fijn om ook even wat anders te kunnen doen. Als je goed voor jezelf zorgt, help je daarmee ook je kind.”DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA