Algemeen

Op zoek naar verkoeling? Bezoek bunkercomplex Park Overvoorde

Komende zondag zijn de bunkers op Bunkercomplex Park Overvoorde weer geopend voor het publiek, een uitgesproken kans om even de koelte op te komen zoeken.

Tijdens de rondleiding laten ervaren medewerkers u zien wat de functies van de vele verschillende bunkers op ons complex waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook zie je welke maatregelen er werden getroffen om na de Tweede Wereldoorlog de bevolking te beschermen tegen mogelijke atoomaanvallen met de oprichting van de Bescherming Bevolking.

 

Wist je dat het in een bunker op een hele warme dag gemiddeld tussen de 12 en 14 graden Celsius is ?Dit komt omdat de meeste bunkers met muren van 2 meter dik beton ook nog eens onder een laagje aarde liggen met bomen er bovenop. Een goede plek voor verkoeling dus.

 

Speciaal voor kinderen worden reddingstechnieken van de Bescherming Bevolking opgezet en kunnen zij zelf aan de slag met stokken,touw en knoopwerk begeleid door vrijwilligers van het Bunkercomplex.

In het nieuw geopende museumgebouw ziet u een selectie van de diverse diensten binnen de Bescherming Bevolking en veel van de unieke uitrustingsstukken waarmee in die tijd werd gewerkt. Daarnaast ziet u de inrichting van een eenvoudige schuilplaats en ziet u ook welke gevolgen een kernwapen aanval zou hebben gehad.

In de ontvangstruimte, of bij mooi weer op ons terras, kunt u genieten van een kopje koffie/ thee of fris met een plakje homemade” Bunkercake”. Tevens kunt u een film bekijken over de oprichting van de Dienst Bescherming Bevolking of over de Atlantikwall waar het bunkercomplex ook deel van uitmaakte.

Nieuwsgierig geworden? Ga dan op zondag 12 augustus tussen 10.30 en 16.00 uur naar Bunkercomplex Park Overvoorde.

Kosten: Combikaart € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen van 3 tot 12 jaar, kinderen onder de 3 jaar hebben gratis toegang. (met een combikaart kunt u zowel het museum als het Bunkercomplex bezoeken)

Adres: van Vredenburchweg 176 te Rijswijk ( aanrijden via de Schaapweg).

Op het complex kan worden gepind.
De Museumjaarkaart/ Ooievaarspas of pas 65 zijn hier niet geldigDE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA