Algemeen

Nieuw leven voor Bethelkerk Mozartlaan

Het is al weer drie jaar geleden dat omwonenden van de Bethelkerk aan de Mozartlaan in actie kwamen om sloop te voorkomen en het gebouw te behouden voor de wijk. De acties hebben, met steun uit de wijk en van verschillende gemeenteraadsfracties, hun doel bereikt.


Op 29 juni gaat het gebouw in eigendom over van de Protestantse Gemeente ’s-Gravenhage naar projectontwikkelaar Joris Gribnau van Bethel Blijft BV. Hiermee wordt de kerk nieuw leven ingeblazen. De komende twee jaar wordt de kerk verbouwd tot wijkactiviteitencentrum en een veertiental woningen. Het gebouw is inmiddels omgedoopt tot Amadeus, met een knipoog naar componist Mozart. Op 24 april werd de wijk tijdens een zeer druk bezochte middag over de plannen geïnformeerd.


Amadeus zal voor de uitvoering van de activiteiten tijdelijk gebruik maken van het in 1965 aangebouwde wijkcentrum. Het centrum wordt opgeknapt en per 1 oktober gaan de deuren van Amadeus als ontmoetingscentrum open voor verschillende wijkactiviteiten, zoals de Vivendi-middagen, koorrepetities, lezingen, yoga, tai chi, workshops, bridge, recepties en optredens. Ook kunnen buurtbewoners er terecht voor een hapje en een drankje.


Tevens kan gebruik gemaakt worden van een aantal kantoorruimtes. Onder meer het team van Buurtzorg Kijkduin zal zich in oktober in Amadeus vestigen.
Na ongeveer twee jaar, als het kerkgebouw verbouwd is, zal het wijkcentrum gesloopt worden voor kleinschalige woningbouw. In de dan verbouwde kerkzaal zullen de verschillende activiteiten worden voortgezet.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA