Algemeen

Meer dan half miljoen bezoekers tijdens fenomenaal Varend Corso

Een prachtige stoet, toeschouwers die zich bijna de blaren op de handen klapten en als klap op de vuurpijl het geweldige weer: het Varend Corso Westland kan niet anders concluderen dan dat het een fenomenaal weekend is geweest. Het publiek langs de waterkant was bijzonder enthousiast over de schitterend opgemaakte vaartuigen en er zijn geen incidenten geweest tijdens deze 21ste editie van het corso. Totaal hebben naar schatting 550.000 toeschouwers langs de waterkant het corso voorbij zien varen met het thema Helemaal Hollands.

Voor de corsoboot van Hoek van Holland kwam daar nog een kers op de taart bij: zij sleepten met de familie Flodder de felbegeerde publieksprijs binnen. Zaterdagavond mochten zij al de eerste prijs voor niet-commerciële corsoboten in ontvangst nemen. De Delftse corsoboot, De Gouden Eeuw werd bij de commerciële vaartuigen tot winnaar gekroond.

Fabeltjeskrant
De Fabeltjeskrant was even terug in Nederland. Tijdens het Varend Corso vaarden Meneer de Uil en de dieren uit het dierenbos over de wateren door het Westland, Den Haag en Midden-Delfland mee op een prachtige met bloemen en groenten versierde boot.

Samba
Ook een Hollands tintje zat aan de inbreng van de Braziliaans sambaband Fanfarra Amigos de Holambra. Door de Nederlandse achtergrond van het dorp waar deze muzikanten vandaan komen, waren zij speciaal in Volendamse klederdracht gestoken. Ondanks de warme kledij brachten zij de handen op elkaar en de voetjes van de vloer voor de vele toeschouwers.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA