Algemeen

Meer capaciteit afvallocatie Malvastraat/Mimosastraat

Er komt eindelijk een einde aan de overvolle afvalbakken die zich bevinden op de hoek van de Malvastraat en de Mimosastraat. De afvallocatie krijgt meer capaciteit, dat blijkt uit de beantwoording van het college op vragen van de Haagse VVD.

VVD-raadslid Chris van der Helm stelde vorige maand vragen aan het college over de overvolle afvalbakken, nadat meerdere bewoners hadden geklaagd. De partij vroeg om meer capaciteit bij deze afvallocatie.

Chris van der Helm: "De containers zitten vaak zó vol dat er echt niets meer bij kan. Met name de papiercontainer zit bijna altijd vol, waardoor het papier naast de container geplaatst wordt en het door de wind de wijk in geblazen wordt. Dit leidt tot grote ergernis van de bewoners. Ik ben blij met de beantwoording van het college, hierdoor komt er een einde aan deze onwenselijke situatie."

De afvallocatie op de hoek van de Malvastraat en de Mimosastraat wordt eind dit jaar vernieuwd. Er komen ondergrondse containers en de capaciteit van de papiercontainer wordt verhoogd, zodat het probleem structureel wordt opgelost. Tot die tijd zal de papiercontainer zeven dagen in de week worden geleegd en zal het college nagaan of het mogelijk is tijdelijk een extra papiercontainer te plaatsen.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA