Algemeen

Loosduinen wandelt mee met de NDC

Wellicht hebt u aan het begin van een maandagavond wel eens een groep wandelaars zien voorbijkomen, gehuld in witte t-shirts. Dit zijn Loosduiners, die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een initiatief van de Bas van der Goor foundation, een stichting die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te vergroten door middel van sport en bewegen.

In 2015 begon de NDC bescheiden, maar vorig jaar waren er al 162 wandellocaties met 3000 deelnemers. Deelnemers voelden zich gezonder, fitter en mentaal beter. Dit jaar is ook Loosduinen een wandellocatie, georganiseerd vanuit de huisartsenpraktijken en ondersteund door andere zorgverleners.

Eens per week wordt er gewandeld in twee groepen, overigens niet alleen door mensen met diabetes, onder leiding van een wandelcoach. Veel deelnemers zijn positief over de NDC: Arie (76): “Het gaat best goed. Het is wel apart om met een groep te lopen. Je ziet nu ook wat meer van je eigen omgeving”.

Alie (69): “Als ik kan, dan ben ik er elke week. Het lopen gaat steeds beter. En hoewel het niet de eerste opzet is, ben ik wel twee kilo afgevallen”.

Hans (72) “Als ik nu op andere dagen alleen loop, loop ik ook verder”. De laatste week, in september, is er zelfs een “avondvierdaagse”, met op de laatste dag een slotmanifestatie, die dit jaar gehouden in het Olympisch Stadion te Amsterdam.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA