Algemeen

Landgoed Meer en Bos opgeknapt

Landgoed Meer en Bos heeft het afgelopen jaar een flinke opknapbeurt gekregen. De historische wal is gestut, een deel van de paden zijn hersteld, er zijn nieuwe bomen en bloembollen geplant en er zijn twee nieuwe trappen gemaakt. Woensdag 28 februari werd de afronding van de werkzaamheden samen met bewoners van de wijkvereniging Bohemen Waldeck en Kijkduin en met de kinderen van kinderdagverblijf Paddenstoel gevierd.


Wethouder Boudewijn Revis: "Het is goed dat de bewoners van de wijkvereniging de achteruitgang van het bos bij de gemeente hebben aangekaart. Daarna hebben we samen een verbeterplan gemaakt en hebben we het gebied aangepakt. Hierdoor konden we dit mooie gebied in ere herstellen. Het is echt prachtig geworden. Zeker in het voorjaar, wanneer alles weer in bloei staat, is het meer dan de moeite waard om dit landgoed te bezoeken."


Het landgoed is een restant van een vroeger landgoed uit de 17e eeuw. De oude wal rondom dit gebied dateert uit een ver verleden. Om van dit landgoed ook in de toekomst te kunnen blijven genieten, is er een aantal maatregelen genomen. Zo is er grond aangebracht op plekken waar de wal was weggespoeld. Hierdoor is de historische wal op een aantal plekken verbeterd. Er zijn twee nieuwe trappen gemaakt en nieuwe planten geplant om het wegspoelen te voorkomen. Ook zijn de paden aangepakt. Door op een aantal plekken een nieuwe laag grond aan te brengen blijven de paden ook bij vochtig weer goed begaanbaar. Ook zijn er nieuwe bomen en de kenmerkende ‘stinsen' (een speciaal soort bloembollen) geplant. Tot slot is het moerasveldje aan de kant van de Heliotrooplaan aantrekkelijker gemaakt voor vlinders en vogels door het veld in te zaaien met een bloemenmengsel.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA