Algemeen

Kunstige graffiti langs Oude Haagweg

Op verzoek van wijkbewoners is het leegstaande Azivopand (achterzijde) aan de Oude Haagweg door graffiti artiest Micha de Bie bespoten. In samenspraak met de eigenaar van het pand, stadsdeelkantoor Loosduinen, bewoners en graffiti artiest Micha de Bie is dit het eindresultaat.

Hoewel bewoners de graffiti 'mooi gedaan' vinden, wordt op Facebook vooral fel in negatieve zin gereageerd op het immer leegstaande pand. Ze vinden het belachelijk dat starters geen woning kunnen vinden en dit al jaren leegstaat. Het gros ziet het pand liever een duidelijke functie vervullen. Ene Victor is van mening dat de eigenaar zich voor de rechter zou moeten verantwoorden. Op welke grond dit zou moeten, is niet helder.

“Heel mooi allemaal, maar het is en blijft een leegstaand pand waarmee je onwijs veel kan doen”, schrijft Amanda. “Maar ja, de eigenaar van het gebouw laat het liever verpauperen dan dat die er iets echt nuttigs mee doet. Heel jammer. Je kan er kantoren van maken zodat zzp'ers een ruimte kunnen huren om te werken. Of de binnenkant zodanig verbouwen dat er studentenkamers in gerealiseer kunnen worden. Grafiti is mooi voor even maar de rest van de verdiepingen ziet er nog steeds zo afstands uit als ervoor.”DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA