Algemeen

Wie helpt klanten van de voedselbank met keuzes maken?

Kies! Sociale Supermarkt biedt klanten de keuze

Mensen die gebruik maken van de diensten van een conventionele voedselbank krijgen een krat met vooraf bepaalde inhoud uitgereikt. Of zij nu, bij wijze van spreken, wel of niet van spruitjes houden. Nu kunnen klanten van de voedselbank in deze vernieuwde SRV-wagen zelf de producten pakken die ze nodig hebben. Vanaf vrijdag 9 maart staat de winkelwagen van Kies! Sociale Supermarkt wekelijks bij de Bokkefort. Het project kan nog vrijwilligers gebruiken. Nodig zijn onder meer een belader/vervangend chauffeur, gastvrouwen/gastheren, winkelhelpers en begeleiders.

Deze sociale supermarkt is een initiatief van STEK en de Voedselbank Haaglanden. Zij willen voedselbankklanten zelf laten kiezen. Dat gaat dan ook over keuzes die mensen in hun eigen leven maken. Daarom worden de begeleidende vrijwilligers getraind om klanten van de voedselbank te ondersteunen zelf hun eigen toekomst te bepalen en daarnaartoe te werken.

De wagen is begonnen bij de Exoduskerk, daar staat hij op donderdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Op vrijdagen staat hij vanaf 9 maart ook bij de Bokkefort invan 11.45 tot 14.30 uur .

Voor meer info over de vrijwilligersvacatures zie www.stekdenhaag.nl/vrijwilligersbank. Of bel of mail projectleider Kees Buist, 06 2040 1618, kbuist@stekdenhaag.nl.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA