Algemeen

Jeugdleden helpen Monsterse Reddingsbrigade uit de brand

Nadat zwembad De Boetzelaer op 28 februari afbrandde, verloor de Monsterse Reddingsbrigade niet alleen haar vaste zwemlocatie, ook het trainingsmateriaal ging in vlammen op. Dit was voor de vereniging die volledig op vrijwilligers draait een flinke strop. Om die reden organiseerde de Monsterse Reddingsbrigade op 5 april een sponsorzwemavond onder haar jeugdleden die 5.859,55 euro opleverde.

Na de brand wist de Monsters Reddingsbrigade snel een nieuw onderkomen te vinden in De Hoge Bomen in Naaldwijk. Het grootste verschil is, dat de trainingsavond verhuisde van de donderdag- naar de vrijdagavond. Het zwembad is de basis; trainingsmaterialen zijn hard nodig voor het oefenen. “Gelukkig werd er direct na de brand hulp geboden door brigades uit de regio; ’s-Gravenzande, Den Haag en Delft. De hulp kwam in de vorm van zwemwater en materialen”, aldus Roel Batelaan, woordvoerder van de Monsterse Reddingsbrigade.

Sponsorzwemmen
De schade van de materialen loopt voor de Monsterse Reddingsbrigade in de duizenden euro’s. Een deel hiervan wordt uitgekeerd door de verzekering, maar dit dekt lang niet alle schade. Om die reden is door de vereniging besloten met eigen leden geld op te halen voor nieuw materiaal. “We hoopten op een paar duizend euro, maar 5.859,55 euro overtrof al onze verwachtingen. Te gek dat onze leden dit fantastische bedrag met elkaar hebben opgehaald!” aldus Mario Nederpelt, bestuurslid Voorlichting, Werving & Communicatie bij de Monsterse Reddingsbrigade. Nederpelt: “Met dit bedrag en dat van de verzekering kunnen alle materialen weer worden aangeschaft!”DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA