Algemeen

Janice Roopram: 'Entree park ’t Kleine Hout moet veiliger worden'

De onveilige en ontoegankelijke entree van park 't Kleine Hout in Houtwijk is al jaren een doorn in het oog voor bezoekers. Hart voor Den Haag/Groep de Mos heeft het stadsbestuur gevraagd de toegang tot het park ‘t Kleine Hout te verbeteren.

In het coalitieakkoord is opgenomen dat dit jaar in onder meer Houtwijk een start gemaakt gaat worden met een opknapbeurt. Hierbij wordt het groen en de bestrating aangepakt en wordt direct gekeken naar een klimaatadaptatie, de veiligheidsbeleving en mogelijkheden voor ontmoetingsplekken voor de buurtbewoners. Hart voor Den Haag / Groep de Mos is hier zeer tevreden over en wil weten of het college voornemens is de ingang tot het park veiliger en toegankelijker te maken, ook voor ouderen aangezien een alternatieve ingang honderden meter verderop ligt.

“We krijgen klachten vanuit stadsdeel Loosduinen over de toegankelijkheid van park ’t Kleine Hout. De slechte toegang tot het park is ook nog eens onveilig,” zegt raadslid Janice Roopram. “Voor ouderen die een wandeling willen maken met een rollator is het onbegonnen werk om het park binnen te komen vanwege zeer slechte bestrating.”

Roopram wil van het college weten hoe het omgaat met onveilige situaties als deze. “Een stadspark zou voor een ieder toegankelijk en veilig moeten zijn,” aldus Roopram.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA