Algemeen

Grootste afvalsorteerstraat van Den Haag wordt geopend

De afvalsorteerstraat bij winkelcentrum Goudsbloemlaan wordt zaterdag door wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) feestelijk geopend. Met 14 ondergrondse afvalbakken voor glas, papier, textiel, plastic verpakkingen, blik en drinkpakken op één plek is het direct ook de grootste afvalstraat van Den Haag.

“Steeds meer mensen in Den Haag willen hun afval scheiden. Het is belangrijk om hen daarbij te helpen om dit op zo’n makkelijk mogelijke manier te doen. Met deze afvalsorteerstraat kunnen buurtbewoners al hun gescheiden afval op een plek kwijt,” aldus Van Tongeren.

In het coalitieakkoord is afgesproken dat alle Haagse wijken een afvalsorteerstraat krijgen. De gemeente streeft er naar dat elke inwoner binnen ongeveer 400 meter van zijn of haar voordeur afval gescheiden weg kan gooien. Van Tongeren: “Zo werken samen met bewoners aan een aantrekkelijke en groene stad.”

Tijdens de feestelijke opening krijgen buurtbewoners informatie over afval scheiden en vindt er een afvalloterij en een workshop ‘trommelen op rommel’ plaats.

Foto Gemeente Den HaagDE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA