Algemeen

Gevestigde namen en jong talent op één podium

Zondag 19 augustus is de Boulevard van Kijkduin weer even het muzikale hart van Den Haag en omstreken. Vanaf 14.30 uur zullen er optredens zijn van de vermaarde Haagse band The Scarlets en de jonge formatie My Dear Sister die met medewerking van het Haags Popcentrum een mooi podium krijgt op Kijkduin.

De beatband The Scarlets werd in 1964 opgericht. De band trad al veel op in de gouden jaren van de beatmuziek. Zodra er een nieuw nummer van The Beatles op de radio kwam, bijvoorbeeld via radio Luxemburg, studeerde de slagvaardige band het nummer in en nam het op. Bij het eerstvolgende optreden stond het dan al op de setlist. De oude Haagse Marathon was hun thuishonk. De band speelde vaak in voorprogramma’s van bekende buitenlandse bands als The Hollies, The Pretty Things, Marmalade, The Kinks en The Zombies. De eerste single was al een succes met 'Now I know'

Peter de Bruin speelt als drummer mee met The Scarlets. Peter staat aan het hoofd van een muzikale familiedynastie. Zijn dochters Sacha en Sheena, kleinzoon Richie en kleindochter Jayne maken deel uit van de band My Dear Sister, die dit weekend ook op Kijkduin staat.

Sacha de Bruin, de moeder van Jayne en Richie, is een bekende naam in de Haagse rockscène. Als 13-jarige zong ze al eens met met The Scarlets en in de jaren negentig maakte ze onder meer deel uit van de band 'For The Love of Money'. De band van Peter Langerak waar behalve hij ook Anouk Teeuwen, Nurlaila en toetsenist Sven Figee in zaten. Samen met de leden van Golden Earring deden ze in midjaren negentig een memorabel optreden tijdens een nieuwjaarsshow. Verder deelde ze ooit het podium met Barry Hay en was ze als zangeres actief in bands als 'Midnight Temptation', 'Sass Who' en het Haagse muziekproject 'The Wishing Well'. Samen met Anouk stond ze in het midden van de jaren negentig al op het podium en zong mee met de eerste hit 'Nobody's Wife.' Anouk heeft veel waardering voor de zangkwaliteiten van Sacha. Niet voor niets mocht ze met Postman en Anouk meezingen op de hit 'Down Hill' uit 2006.

Sacha is erg enthousiast over de muzikale samenwerking met haar familieleden in My Dear Sister en zegt "Dit is zo mooi en leuk om te doen en de reacties op onze optredens zijn hartverwarmend.

Het evenement wordt u aangeboden door Beach Resort Kijkduin, de ondernemers van Kijkduin in samenwerking met. Rainbow International Presentaties. Organisatie Boudewijn Regenbogen en Martin Reitsma met ondersteuning van Esther Regenbogen, Els de Wit en Hotel Atlantic. Geluid: The Magic of Sound. Toegang en parkeren zijn gratis op het mooie Kijkduin met fijne horeca, gezellige terrassen en leuke winkels.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA