Algemeen

‘Ga eens op zoek naar de Pokémon in jezelf’


KIJKDUIN - Max Kok uit Woerden dacht een gezellig dagje Kijkduin te hebben, maar kwam bedrogen uit. Lange files, verkeerschaos en zombieachtige individuen joegen Kok en gevolg in de rustige armen van Madestein.


“Hollendse mensen met een mobieltje in hun handen, de draden van oplaadaccu’s uit hun kleding hangend en verkeersregelaars die als dwaze stonden te zwaaien maar geen oplossing hadden”, laat Kok optekenen.


Op de site van de Loosduinse Krant was eerder deze week al te lezen dat men de Pokémongekte meer dan zat is. Bezoekers van evenementen als de Golden Oldies Band en de daarbij horende markten zijn sterk in de minderheid. Worden zelfs onder de voet gelopen. Plek op de ‘trappen van Kijkduin’ is er niet meer. Ouderen kiezen er dus maar voor om weg te blijven.


“Als blinde vinken sprongen mensen - jong en oud - voor mijn auto in een poging om zo’n digitaal monster te vangen”, vertelt Max Kok. “Auto’s reden tegen de richting in, keerde op de meest vreemde wijze om maar ergens een plek te vinden.”


Toen Kok en gevolg na drie kwartier de Pokémon Go hoofdstad van Nederland onverrichter zaken min of meer gedwongen verliet reden zij een ‘zee van auto’s komend vanaf Loosduinen’ tegemoet. “Ik had dus nog niet het ergste meegemaakt. Wij zijn maar naar Madestein gereden en heb daar mijn euro’s besteed. Jammer voor de horeca in Kijkduin. Maar dankzij de verkeerschaos en de omleiding kon ik de Pokémonvangers eens goed observeren, Totale focus op hun mobile, geen zicht meer op de echte wereld, mensen omverlopend, kinderwagens wegduwend etc. En dan opeens met honderden tegelijk hardlopend over de boulevard van Kijkduin naar een speciaal digitaal monster. Mijn tip aan al die gasten: ga eens op zoek naar de Pokémon in jezelf. Wellicht ontdek je de mooiste energie en inzichten waar het leven echt om draait.”


Avondklok

De bewoners uit het piepkleine Belgische dorpje Lillo in de buurt van de Antwerpse haven hebben de autoriteiten gevraagd een avondklok voor Pokémon-jagers in te stellen. Het dorpje dat slechts 34 inwoners telt, wordt dagelijks belaagd door ongeveer 1.500 Pokémonspelers omdat er, net als in Kijkduin, zoveel zeldzame Pokémonfiguurtjes te vinden zijn. Ook daar zorgen zij voor veel overlast en spelen vaak door tot 4 á 5 uur ’s nachts. Is een avondklok dan de oplossing?


Uitslag poll

Ja, dat is zeker de oplossing, zegt 51 procent van de stemmers op de Loosduinse webkrant. Waar 4,1 procent laat weten het niet te boeien, vindt 44,9 procent een avondklok geen goed idee.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA