Algemeen

Druivenfeest wordt groots gevierd


WESTLAND - Op 24 en 25 september tovert het Themapark De Westlandse Druif zich om tot feestlocatie. En wel een heel bijzondere, namelijk die voor het Druivenfeest. Van 10.00 tot 16.00 uur is op beide dagen zang, dans en uiteraard de tentoonstelling en proeverij van druiven.


Al jaren wordt veel aandacht besteed aan de promotie van ‘Westlands Roem’. Ruim 60 jaar geleden was Jopie Steenks uit Naaldwijk de eerste Druivenkoningin. Dit jaar vervult de Westlandse Janice de Jong deze zelfde mooie taak. Anders, maar zeker even trots. En op 25 september is het exact 60 jaar geleden dat de trans-Atlantische telefoonkabel in gebruik werd genomen en er naar Amerika gebeld kon worden. Het Themapark heeft dit aangegrepen om de tentoonstelling van druiven uit te breiden met telefonie van toen en nu.


Smaken verschillen
Groot en klein, rond en langwerpig, wit en blauw, met pit en zonder pit. De assortimentskas op de kwekerij in Monster laat met de ruim 45 soorten slechts een klein deel van de grote diversiteit zien. En bijzonder is dat tijdens het Druivenfeest op 24 en 25 september deze verschillen ook kunnen worden geproefd. De vrijwilligers van het Themapark zijn erg benieuwd naar de voorkeuren van de bezoekers.


Vrolijke noot
Daar waar vroeger het druivenfeest met praalwagens en muziek een afstand van 20 kilometer aflegden, kiest de Westlandse Druif anno nu voor een meer eigentijdse invulling. Tijdens de twee dagen zorgt de muziek voor een vrolijke noot en kunnen bezoekers een aantal mooie, oude auto’s op het Themapark verwachten. Bezoekers zijn het laatste weekend van september tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het Druivenfeest aan de Vlotlaan in Monster.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA