Algemeen

Doe mee aan City Challenge

Hagenaars kopen steeds meer online. Veel van die spullen worden bezorgd in grote kartonnen dozen die lastig in de papiercontainer zijn te krijgen. De gemeente is op zoek naar bewoners met goede ideeën voor het gescheiden weggooien van karton. Heeft u een goed idee? Doe mee aan de City Challenge en maak kans op een prijs.

Karton kan eenvoudig worden verwerkt tot nieuw karton. Door karton opnieuw te gebruiken worden bomen gespaard. Ook hierdoor kan in Den Haag de afvalstoffenheffing laag blijven. Maar dan moet het wel gescheiden worden weggegooid.

Geldprijzen
De gemeente is op zoek naar creatieve ideeën en slimme oplossingen voor het makkelijker scheiden van kartonafval. De vijf beste ideeën winnen een geldprijs variërend van 250 tot 2000 euro.

Meedoen
Alle voorwaarden voor deelname staan op citychallenges.nl. Deelname is alleen mogelijk via deze website en men kan de ideeën tot en met 2 september 2018 hier uploaden. Ongeveer vier weken daarna worden de vijf prijswinnaars bekendgemaakt. Op 18 oktober is er van 19.00 tot 22.00 uur een bijeenkomst met prijswinnaars en stakeholders om samen een start te maken met uitvoeren van de ideeën.

Kartontandem
Juryleden Frank Kanhai en Cliff Nijssen hebben het startsein gegeven voor de City Challenge Karton door het vervaardigen van de kartontandem. Deze rijdt de komende twee maanden door de stad om bewoners uit te nodigen om aan de Challenge mee te doen.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA