Den Haag

Mooie voorstellingen in de openlucht

Ook in augustus staan weer de mooiste voorstellingen in de openlucht op het programma. Met Yes-R, een roofvogeldemonstratie, een theatercollege over en onder de sterren, de tweede comedynight i.s.m. Diligentia, Hakim van Sesamstraat, het Internationaal Volkspoppenfestival Heerekrintjes!, Yentl en de Boer, het Residentie Orkest en het Multicultureel Vrouwenfestival.

Wo 1 augustus: Yes-R meets Bamboe Rappers (5+)
Yes-R is rapper, acteur en presentator. In augustus verzorgt het multitalent een kort optreden op het podium van het Zuiderparktheater. Hij wordt voorafgegaan door de Bamboe Rappers, die laten zien wat zij tijdens de Zomerschool van KC Bamboe hebben geleerd. >> Lees meer

Zo 5 augustus: Dutch Raptors - Roofvogeldemonstratie (6+)
Een kennismaking met de heersers van het luchruim: laat je tijdens een onvergetelijke roofvogeldemonstratie verrassen door de spectaculaire vluchten van de vogels van de Dutch Raptors. Zie jij ze al vliegen? 

Vr 10 augustus: Film, Cocktails, Music and Stars
Te midden van de sterren richt het Zuiderparktheater de blik op de hemel! Onder de sterren relaxed luisteren naar de zachtaardige muziek van popband Loco / Motive. Met een futuristische cocktail in de hand het theatercollege van Ernst Molenaar over het ontstaan van vallende sterren én andere vreemde zaken in ons zonnestelsel ondergaan. Vervolgens wegzinken bij de beelden van de epische science fiction-film 2010: The Year We Make Contact van Peter Hyams. 

Za 11 augustus: Diligentia - Summer of Laugh
Summer of Laugh is een uniek samenwerking tussen Diligentia en het Zuiderparktheater: drie zomerse avonden in het park met muziek, ontroering én keihard lachen. Deze editie met optredens van Arjen Lubach, Raoul Heertje, Matroesjka, Jeroen Leenders en Berit Companjen.

Zo 12 augustus: Hakim Traïdia - Hakim op z'n best (3+)
Met z'n nieuwe interactieve theatershow, Hakim op z'n best, richt Hakim Traïdia - bekend van Sesamstraat - zich op kleine én grote mensen. Problemen uit de grotemensenwereld dienen als inspiratie. Met veel humor vertaalt hij deze naar de wereld van kinderen. 

Do 16 augustus: Paard - Spinvis
Naast veel nummers van het nieuwe album Trein Vuur Dageraad spelen de briljante woordkunstenaar en zijn ensemble ook bekende songs uit de Spinvis-schatkist. Maar dan wel voorzien van gloednieuwe arrangementen voor knisperende elektronica, trefzeker percussie en gloedvolle strijkers.

Za 18 augustus: Internationaal Volkspoppenfestival Heerekrintjes
Heerekrintjes! Deze vervasterde vloek bezigden volkspoppenspelers in de 19e eeuw regelmatig wanneer zij bij chique families optraden en er een net taalgebruik op na moesten houden. Het Zuiderparktheater heeft deze krachtterm overgenomen als titel voor een eendaags festival, met traditionele poppentheatervormen uit uiteenlopende landen en culturen. Met optredens van Poppenkast op de Dam (NL), Robert Styles (EN) en Bruno Leone (IT).

Vr 24 augustus: Diligentia - Summer of Laugh - Yentl en de Boer
Na de eerste twee Summer of Laugh-comedynights is het podium nu aan het muzikale, absurdistische cabaretduo Yentl en de Boer. Zij verzamelen elke zomer de allermooiste grappigste en meest ontroerende liedjes en samen met hun lievelingsmuzikanten trekt het duo langs zomerfestivals en openluchttheaters, waaronder het Haagse Zuiderparktheater. 

Za 25 augustus: Residentie Orkest - Symphony in the Park
In augustus keert het Residentie Orkest terug naar het Zuiderparktheater met een romantische concertavond in de zwoele buitenlucht. De vaste dirigent Nicholas Collon trapt het muzikale seizoen af met twee wereldberoemde werken: de overweldigende Schilderijententoonstelling van Moesorgski en het lyrische Vioolconcert in D majeur van Tsjaikovski. 

Zo 26 augustus: Stichting Dosti - Multicultureel Vrouwen- en Raksha Bandhan Festival
Welke rol spelen allochtone vrouwen in de Haagse muziekwereld? Deze vraag staat centraal tijdens het Multiculturele Vrouwenfestival, dat op tweede rijd georganiseerd wordt door Stichting Dosti: een Hindoestaanse culturele organisatie uit Den Haag die bruggen wil slaan tussen verschillende maatschappelijke groeperingen in de stad. Met musici uit Den Haag e.o., begeleid door Muziekgroep Avishkar. DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA