Algemeen

Den Haag sleept Pokémon voor de rechter


DEN HAAG - De gemeente heeft een kort geding aangespannen tegen het Amerikaanse bedrijf Niantic achter het immens populaire spel Pokéman. De zaak wordt 11 oktober bij de rechtbank in Den Haag behandeld.


De gemeente eist dat er 's avonds en 's nachts (tussen 23.00 en 07.00 uur) geen Pokémonfiguren meer op en rond het Deltaplein in Kijkduin verschijnen. En in het Natura 2000-gebied in de duinen mogen helemaal geen virtuele figuren meer opduiken: "Zo blijft Kijkduin aantrekkelijk voor Pokémon Go-spelers, maar wordt overlast voor omwonenden en schade aan het natuurgebied voorkomen", laat wethouder Bouwewijn Revis weten.


De gemeente heeft de gang naar de rechtbank ingezet omdat spelmaker Niantic geen enkele reactie heeft gegeven op herhaaldelijke verzoeken in dialoog te treden. De gemeente nam hiervoor zelfs een advocaat in de arm.


Overlast

De voortdurende zoektocht naar zeldzame virtuele figuurtjes rond het Deltaplein en in de duinen trekken nog altijd honderden, soms zelfs duizenden Pokémonjagers naar Kijkduin. De spelers trekken zich weinig aan van andermans nachtrust of het beschermde natuurgebied.


Daarnaast rijzen de kosten die het met zich meebrengt om extra handhavers in te zetten, en extra hekwerk en toiletten te plaatsen uit de pan. De maatregelen kosten bijna 1500 euro per week.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA