Algemeen

De Houtkrul zoekt nieuwe leden

Houtbewerkingsclub 'De Houtkrul' is al 36 jaar actief. De leden zijn hier op een gezellige manier met hout aan de gang. Zo maakt men bijvoorbeeld een eigen ontwerp en voert dat dan ook uit in hout. Dat gebeurt in het wijkcentrum De Wiekslag te Loosduinen. Elke maandag, woensdag en soms vrijdagochtend wordt een ruimte ingericht met een aantal essentiële houtbewerkingsmachines die het mogelijk maken allerlei technieken toe te passen.

Veel van de leden zijn bezig met wat kleinere projecten van huiselijke aard, anderen zijn met herstelwerkzaamheden bezig en weer anderen zijn zelfs met ingewikkelde of artistieke projecten aan de gang. Heel soms wordt iemand uit de brand geholpen door een reparatie uit te voeren.
Er wordt samen gewerkt door elkaar te helpen en te informeren over slimme, nieuwe of juist klassieke technieken en het gebruiken van hulpmiddelen en machines. Veel van het plezier wordt ook bepaald door de gemoedelijke 'clubsfeer' waarin ook ruimte is voor een bak koffie en aandacht voor elkaar.

Nuttige tijdsbesteding
Er is nu weer ruimte voor nieuwe leden. Belangstellende plussers zijn welkom om een kijkje te komen nemen op een maandag- of woensdagochtend. Misschien is dit de kans om een leuke, creatieve en nuttige tijdsbesteding te vinden. Een klein beetje handig moet men wel zijn. Het is daarbij nuttig om te weten dat de leden na verloop van tijd in staat zijn om op een veilige manier (na eventuele instructie) zelf basis-houtbewerkingsmachines te kunnen bedienen, gereedschap te hanteren en projecten zelfstandig te starten en af te ronden.
Geïnteresseerden worden uitgenodigd uit om eens langs te komen bij 'De Houtkrul' op De Wiekslag aan de Molenbrink 68A te Loosduinen, op de maandag- en woensdagochtend van 9 tot 12 uur.
Meer informatie is verkrijgbaar bij voorzitter/secretaris Mathi den Exter op 06-26712280.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA