Algemeen

Klein circus met grote mogelijkheden

Circus in de Zorg 2018

Circus in de Zorg organiseert circusvoorstellingen in heel Nederland, in samenwerking met verschillende Nederlandse Fondsen. Bewoners van zorginstellingen, woonprojecten, verpleeghuizen en eenzame ouderen uit de wijk krijgen de mogelijkheid om te genieten van een feestelijke circusvoorstelling op locatie. Circus in de Zorg bezoekt jaarlijks 70 zorginstellingen door heel Nederland, en geeft meer dan 200 voorstellingen. Binnenkort geeft Circus in de Zorg voorstellingen in samenwerking met Albert Heijn Den Haag, Ouderenfonds en Florence Wijndaelercentrum op zondag 26 augustus

De voorstellingen vinden plaats op het sportveld aan de Mozartlaan 195. De voorstellingen zijn gratis toegankelijk gemaakt door Albert Heijn Den Haag en kaarten zijn vanaf 6 augustus gratis te verkrijgen via Cisca Koernap, Coördinator vrijwilligers, projecten en evenementen van Wijndaelercentrum. Cisca.koernap@florence.nl , 06-39850490. De voorstellingen worden om 11.00, 13.30 en 15.30 uur gegeven. Een half uur voor aanvang is de tent toegankelijk voor bezoekers.

Dit jaar presenteert Circus in de Zorg, in samenwerking met Circus Sijm, de productie Alexander. Deze productie zou je het best kunnen omschrijven als een verzorgd, lief en intiem circusproject. Klein, maar ijzersterk. Opgezet en geproduceerd met dezelfde liefde, passie en vakmanschap waarmee circusdirecteur Alexander reeds 18 jaar circus maakt onder de naam Sijm.

Circus Alexander is in 2017 ontstaan om optredens te kunnen verzorgen op kleinere oppervlakten. De tent is 16 meter groot, past op bijna iedere locatie en heeft toch 200 zitplaatsen die bovendien rolstoelvriendelijk zijn. Hierdoor is het uitermate geschikt om te spelen nabij zorginstellingen. De voorstelling zelf is speciaal gericht op ouderen. Met mooie herkenbare muziek, bijzondere acts en prachtig verzorgde kostuums. De nostalgische sfeer en de bijzondere mix van circus, theater en muziek, doen herinneringen van vroeger herleven. Rondom de blauw-gele tent staan verzorgde wagens, sfeervolle decoraties en natuurlijk worden de gasten ontvangen door vriendelijke medewerkers.

De show wordt verzorgd door zeven enthousiaste, professionele artiesten, met acts die technisch en artistiek van topniveau zijn. De volledig nieuwe voorstelling is een vrolijke mix van muzikaal entertainment, acrobatiek, clownerie, jongleren en kleine dieren. Clown Frenky loopt als een rode draad door de voorstelling, en laat het publiek kennismaken met o.a. jongleur Nigel Voets. Dit enthousiaste circustalent is bekend van Hollands Got Talent. Verder is er een diabolokunstenaar uit Moskou, een antipodiste uit Duitsland en een groep vrolijke honden. Circus Alexander is een fonkelende diamant in een kleine verpakking, en zorgt ervoor dat Circus in de Zorg een onvergetelijk project wordt.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA