Algemeen

Buren fietsen Berlage-fietstocht

Eén van de bewoners van de Architect Berlagelaan las over de Berlage-fietstocht door Den Haag en spontaan kwam het plan op om samen met een groep buren aan deze excursie deel te nemen. Want hoe leuk is het niet om meer te weten te komen over de naamgever van de laan waarin je woont?

Zo fietsten twaalf buren onlangs onder leiding van Francis van der Hout van De kleine ontdekkingsreis langs bekende en minder bekende gebouwen van deze beroemde architect: diverse woonhuizen en kantoren, een kerk, een winkelpand, een kiosk en natuurlijk het Gemeentemuseum. Bij alle panden werd stilgestaan bij de details en achtergronden van het ontwerp. De vernieuwing die Berlage in de architectuurgeschiedenis heeft gebracht vormde de rode draad op deze excursie.


De initiatiefneemster van het burenuitstapje zorgde voor een picknicklunch onderweg, die genoten werd met het Gemeentemuseum op de achtergrond. Al met al een geslaagd uitstapje, waarbij gezonde beweging werd gecombineerd met een gezellige manier van leren.


De Berlage-fietstocht staat voor individuele deelname opnieuw op het programma op zondag 20 mei (eerste Pinksterdag). Voor informatie zie: www.dekleineontdekkingsreis.nl.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA