Algemeen

Bedrog van Pinter in de OCKADEMIE

Op 7 maart speelt Theatergroep Het Wilde Westen de klassieker Bedrog van Harold Pinter. De primeur speelt zich af in OCKADEMIE, de nieuwe theaterruimte van Buitenplaats Ockenburgh aan Monsterseweg 4 in Den Haag. Pinter weet met de tekst en de structuur van het toneelstuk Bedrog de kijker te verbazen, te ontroeren en soms in verwarring te brengen. Het ogenschijnlijk eenvoudige gegeven van een driehoeksverhouding wordt op een boeiende manier weergegeven in dit toneelstuk.

Niet voor niets heeft Harold Pinter in 2005 de Nobelprijs voor de Literatuur gekregen. In zijn oeuvre is Bedrog één van zijn bekendste werken en tevens verfilmd. Pinter is één van de meest bekende en toonaangevende toneelschrijvers van de afgelopen eeuw. Hij schreef 27 toneelstukken en daarnaast een groot aantal sketches, filmscenario’s en poëzie.

Henry van Niel is de ervaren regisseur, theatertechnicus en fotograaf. Hij is lange tijd betrokken geweest bij Toneelgroep De Appel en nu werkzaam bij Diligentia. Samen met de spelers van Theatergroep Het Wilde Westen gaat hij opnieuw dit avontuur aan. Bedrog zal altijd actueel blijven en een uitdaging bieden aan spelers, regisseur, techniek en het publiek.

Donderdag 7 maart (aanvang 20.00 uur) toegang € 10,- incl. koffie en pauzedrankje. Reserveren kan via www.ockademie.nl of bel 06-14153713.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA