Algemeen

Al 100 jaar bij de tijd


NIEUW WALDECK - Mensen die aan het begin van de vorige eeuw zijn geboren hebben heel veel meegemaakt. Zoveel dat jonge mensen dat nauwelijks kunnen bevatten. Geen pc of mobiele telefoon toen je klein was. Geen elektronisch speelgoed. Haast iedereen minstens één auto, en een scooter op je zestiende. Na 1945 zijn we opgegroeid in vrede en voorspoed.


Mevrouw Catharina Korff de Gidts- van Deursen heeft het allemaal wél meegemaakt. Geboren op 15 september 1916, vierde zij gisteren haar 100e verjaardag. In aanwezigheid van familie en huisgenoten in wooncentrum Tabitha aan de Mozartlaan.


Stadsdeeldirecteur Harm Benthem overhandigde mevrouw Korff de Gidts- van Deursen een gelukstelegram van burgemeester Van Aartsen en een grote bos bloemen. Mevrouw Korff de Gidts- van Deursen was verrast door alle aandacht. Maar ze had wel weet dat de burgemeester en de stadsdeeldirecteur haar niet zouden vergeten. Want ze leest nog iedere dag de krant en heeft de brede interesse van toen nog steeds. Bij het afscheid nemen zei ze: “Ook al ben ik 100 geworden, ik geniet nog steeds van alle aandacht.”DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA